Læs mere om pillefyr

Har du taget valget om at få et pillefyr, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. For selvom pillefyret er en god løsning, der i alle tilfælde kan betale sig, så er der nogle regler og retningslinjer, man skal følge.

Hvad siger kunderne?

Utroligt at der stasig findes firmaer, der sørger så godt for deres kunder. Søren fangede hurtigt hvores behov, og kom med et færdigsyede forslag,. Hvirkelig en specialist der kender til sagerne. Montøren kom kl 7 og fyret kørte kl 16. Flot kobberarbejde, og er rost fra flere sider sidenhen. Kan kun anbefales. Viser gerne mit fyr frem, så intereserede kan se hvad flot arbejde stadig er 🙂

Per Hansen

Munke Bjergby

Billigt Scotte Blackstar 10kw Pillefyr med levering og montering
Scotte Blackstar 10kw Dansk VVS CEnter

Scotte Blackstar pillefyr 10 kW

Skal du eksempelvis have klargjort dit fyrrerum eller gjort klar til monteringen, så er det vigtigt at have et overblik over reglerne fra bygningsreglementet, miljømyndighederne og endda arbejdstilsynet – og alt dette kan vi hjælpe dig med at få styr på.

Montering af pillefyr

Når du udvælger dit pillefyr, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvorvidt det er godkendt og afprøvet. Varmekilden skal være godkendt, da den skal leve op til nogle specielle krav om udnyttelse af de materialer, som der bruges til afbrænding.

Udnyttelsesgraden er derfor vigtig at have i tankerne, så du kan være helt sikker på, at pillefyret lever op til både reglerne og dine forventninger.
I takt med udnyttelsesgraden er det også centralt at holde øje med, at det monteret pillefyr forurener så lidt som muligt. Det kan være svært at vide, hvor meget et fyr sviner, da dette kan afhænge af flere faktorer. Eksempelvis kan både brændsel materialet og indstillingen af pillefyret være årsag til, at fyrets brænde evne ikke er optimal. Hos Dansk VVS Center kan vi rådgive dig om det optimale brændsel materiale, men vi kan også hjælpe med at indstille dit pillefyr ordentligt, så du følger alle regler og krav i bogen.

Når du skal montere dit pillefyr, skal du først og fremmest have en skorstensfejer med inden over. Han skal nemlig være med til at godkende dit nye fyr – så denne lovgivning må der ikke ses let på. Derudover er det generelt vigtigt at sætte sig ind i lovgivningen, der omhandler selve monteringen af pillefyret. Skal pillefyret virke optimalt, er det derfor vigtigt, at det bliver indstillet korrekt, og har man ikke viden eller erfaring inden for dette, anbefaler vi, at du får professionel hjælp til indstilling af pillefyret.

FAQ

Mængden af kalk- og magnesium-ioner udgør hårdheden i vandet. Et blødgøringsanlæg fjerner hårdheden fra vandet.

I blødt vand findes kun lidt eller ingen kalk.

Nogle steder i Danmark er vand næsten uden kalk helt naturligt, fordi der ikke er meget kalk i de sandede jorde i f.eks. Vestjylland. I lande som Sverige og Tyskland har man fjernet kalk fra vandet i flere år uden problemer.

Hvis du bor i hovedstadsområdet, på Lolland, Falster, Langeland, Ærø, i Nyborg eller i Middelfart er der et højt indhold af kalk i vandet.

Hvor kalkholdigt vandet er måles i tyske hårdhedsgrader (o dH), som opdeles i niveauer efter, hvor hårdt vandet er.

Hårdhed af vandet °dH
Meget blødt < 4
Blødt 4 – 8
Middelhårdt 8 – 12
Temmelig hårdt 12 – 18
Hårdt 18 – 24
Meget Hårdt 24 – 30
Særdeles hårdt > 30


Hvor hårdt vandet er i din bolig kan du få svar på ved at henvende dig til dit vandværk eller forsyningsselskab. Du kan også slå dine finde hårdheden af vandet i dit område ved at slå det op på GEUS hjemmeside (avanceret).

I BWT’s blødgøringsanlæg løber vandværksvandet gennem en beholder med ionbyttermasse, som fjerner kalken og blødgør vandet. Anlægget regenereres automatisk med en mild saltopløsning, og det eneste du skal gøre, er at påfylde salttabletter.

Der monteres et anlæg lige efter vandmåleren, hvor vandet kommer ind i boligen. I parcelhuset og villaen sidder vandmåleren der, hvor stikledningen kommer ind i huset.

Blødgøringsanlægget fjerner kalk i vandet, inden det bliver sendt rundt i huset som drikke- og brusevand eller ind i varmeanlægget.

Hvor tit du skal fylde salt på afhænger af dit vandforbrug. Anlægget registrerer automatisk dit vandforbrug og regenerer kun, når der er behov.

Hvis anlægget løber helt tør for salt, skriver anlægget ’salt’ i displayet og lyser. AQA life afgiver desuden et lydsignal. Vi anbefaler, at du selv tilser og påfylder salt jævnligt i overensstemmelse med manualen.

Glemmer du at fylde salt på, vil blødgøringsanlægget ikke længere levere blødt vand. I stedet vil du få hårdt vand i boligen. Der sker ikke noget med anlægget, hvis du kommer til at glemme saltet.

Du skal bare fylde salt på igen, og anlægget vil igen levere blødt vand.

- Scotte Blackstar pillefyr 10kW -
Danmarks mest solgte træpillefyr.

30.995,- inkl. montering

– Danmarks billigste pillefyr, inklusiv montering og levering.

Scotte Blackstar 10 kW pillefyr styring

På baggrund af vores erfaring rådgiver vi altid kunderne til at tage nogle gode valg i forhold til, hvilket pillefyr de skal vælge. Et af de pillefyr vi oftest anbefaler er Scotte Blackstar 10 kW.

Scotte Blackstar er den perfekte start, hvis man skifter fra olie- eller gasfyr, da denne maskine har de samme avancerede funktioner, som man ser ved de traditionelle varmekilder. På denne måde går du ikke glip af fordelene, når du skifter fra den ene kilde til den anden.

En anden grund til Scotte fyrets store popularitet er, at det er effektivt, prisvenligt og har en høj ydeevne – alle nogle gode kvaliteter ved et pillefyr.

De fleste pillefyr fra Scotte har samtidig en eltænding, som sørger for at tænde og slukke for fyret, når der er behov for det. Således bruger du ikke unødvendig brændsel – og i længden kan det være med til at spare dig for store varmeregninger.

Blackstar kedlen tilhørende Scotte Blackstar 10 kW er lavet således, at der er et tilhørende lodret røgslag, som er med til at nedkøle røggasserne hurtigt og effektivt.

Det hele handler om kvalitet – og Scotte Blackstar er kvalitet i topklasse, som giver dig en lang holdbarhed uden at gå på kompromis med regler eller fordele. Du kan slå to fluer med et smæk, hvor du både sparer miljøet for unødvendigt brændsel, men også sparer din pengepung for unødvendigt forbrug.

Hvad siger eksperterne?

Et træpillefyr er ofte en billigere investering end en varmepumpe, og koster heller ikke så meget i drift. Fordelen ved træpillefyret er, at det kan levere den samme fremløbstemperaturer til radiatorerne, som oliefyret gør. Dermed kan det mange gange fungere bedre i et ældre, dårligt isoleret hus i modsætning til en varmepumpe.