Pillefyr udgifter og besparelser

Hvis man ønsker et varmesystem, der kan spare dig og din varmeregning for overraskelser, så er pillefyret en god mulighed. Pillefyret er en velkendt og velafprøvet teknologi, som sikrer dig en høj ydeevne og stor driftsikkerhed.
Energibesparelser på Scotte Blackstar Pillefyr

Fordele ved pillefyr

Der er mange fordele ved et pillefyr, og udskifter du dit oliefyr eller din brændeovn, så vil du ikke miste nogle af de fordele, som du har oplevet med disse varmekilder. De nye, fuldautomatiske pillefyr giver nemlig samme varmekomfort som olie- og gasfyring.

Praktisk viden – udgifter og ’’good-to-knows’’
Et pillefyr består hovedsageligt af tre primære dele: Et træpillemagasin, en brænder og en kedel. Træpillerne fyldes i magasinet, hvorfra de automatisk overføres til brænderen, efterhånden som der er behov for mere brændsel. I brænderen forbrændes træpillerne, og den udledende varme optages derefter i kedlen, som efterfølgende leder varmen ud i radiatorer eller til gulvvarme.

Når du skal vælge et pillefyr, skal du blandt andet tage stilling til følgende:
Hvad, og hvor stort, er dit behov?
Hvad er dit budget?
Hvor meget arbejde må det kaste af sig?
Hvilke materialer vil du gerne fyre med?

Hvad siger kunderne?

Scotte Blackstar 10kW pillefyr fra Dvcenter installeret maj 2015 pænt udført arbejde og fungeret fint i 4 år nu. Det har været en god oplevelse at have med dette firma.

Laurits Danielsen

Jyderup

Så meget kan du spare

Dette eksempel viser et typisk forbrug for et enfamiliehus på 150 kvm. Som det kan se af nedenstående, er der mange penge at spare ved at skifte et gammelt oliefyr ud med et nyt pillefyr. Det er en billig varmekilde og du betaler ikke CO2-afgift for brændslet.

Som det ses nedenfor, giver det en årlig besparelse på ca. 17.000 kr. at udskifte oliefyret med et pillefyr. Køber du f.eks. et pillefyr hos Dansk VVS Center til 30.995 kr. inklusiv montering, giver det altså en tilbagebetalingstid på mindre end 2 år.

Store besparelser med et pillefyr

Type af fyr Virkningsgrad Forbrug pr. år Årlig udgift Pris olie/træpiller
Oliefyr fra 1993 75% 2.800 liter olie 28.600 kr. 1000 liter olie: ca. 1000,- *
Pillefyr 83% 5,2 ton 10 - 11.500,- 1 ton piller: 1.900 - 2.220,- *

* Priserne afhænger af kvalitet og mængde

Besparelser ved udskiftning af Pillefyr

Det er vores erfaring, at det i alle tilfælde kan betale sig at skifte til et pillefyr – det handler blot om at finde det rigtige fyr, der passer til dine behov.
Miljøbesparelser ved udskiftning af ovn
Mange spørger alligevel, om det virkelig kan betale sig at skifte til et pillefyr – men ja, det kan det. Det er vores erfaring, at man kan spare ca. 60% af varmeudgifterne ved at fyre med træpiller, i stedet for at opvarme med et oliefyr – og endda helt op til 70% sammenlignet med el opvarmning.
Når du udskifter dit oliefyr eller din brændeovn til et pillefyr, kan du derfor blive mødt af nogle store besparelser. Det er en billig måde at varme dit hus op på – og du betaler samtidig ikke CO2-afgift for brændslet. Grunden til dette er, at et pillefyr forbrænder træpiller næsten uden nogen forurening i den anden ende, og det er en smart måde at spare penge på, hvis du spørger os.

- Scotte Blackstar pillefyr 10kW -
Danmarks mest solgte træpillefyr.

30.995,- inkl. montering

– Danmarks billigste pillefyr, inklusiv montering og levering.

Hvad siger eksperterne?

Et træpillefyr er ofte en billigere investering end en varmepumpe, og koster heller ikke så meget i drift. Fordelen ved træpillefyret er, at det kan levere den samme fremløbstemperaturer til radiatorerne, som oliefyret gør. Dermed kan det mange gange fungere bedre i et ældre, dårligt isoleret hus i modsætning til en varmepumpe.

Hvilket pillefyr skal du vælge?

Har du et mindre hus, og kan du nøjes med et pillefyr, der ikke laver mere end 10 kW, så kan du allerede fra start vælge nogle pillefyr fra – og det samme, hvis du har et stort hus, der kræver mere at varme op.
Man kan bruge tommelfingerreglen, der siger, at hvis man har et hus, hvor isoleringen er nogenlunde god, så skal man regne med ca. 50 watt pr. kvm. Har du derfor et hus på 200 kvm., skal du bruge et fyr på 10 kW.
Er du i tvivl om, hvor stort et fyr du skal vælge, så kan du med fordel få lavet en beregning af en energivejleder – eller få hjælp fra en professionel forhandler af pillefyr. Vi kan med vores erfaring fortælle dig, hvilket pillefyr vil virke mest optimalt for dig.

Pillefyret er altså et godt alternativ til olie- og naturgas, da det er en mere CO2-neutral varmekilde, og hos Dansk VVS Center står vi til rådighed hele vejen igennem, hvis du støder på spørgsmål til dit pillefyr, træpiller eller noget helt tredje.

Træpillerne til pillefyret findes i varierende kvaliteter, men de bedste træpiller, som giver askemængder på mindre end 0,5% af det forbrændte, er typisk fremstillet af helt rent træ.

Statistikker viser, at en typisk familie i et hus på 150 kvm. bruger ca. 5 ton træpiller på et år. Dette giver et nogenlunde billede af, hvad du skal ud og investere i, hvis du vælger denne miljørigtige løsning.
Prisen på træpillerne afhænger naturligvis af kvaliteten, men den ligger primært et sted mellem 1.900-2.400 kr. pr. ton. Derfor anbefales det typisk, at man køber træpiller 1 gang årligt – eksempelvis hvis man har mulighed for at købe stort ind. Husk dog på, at hvis du køber ind til hele året, så skal træpillerne opbevares tørt og sikkert, så de ikke bliver udsat for fugt.

Danmarks billigste pillefyr

- Scotte Blackstar 10 kW

30.995,-

inkl. montering og levering

– Danmarks billigste pillefyr med prisgaranti.
Nogle af de ting som vi kan stå inden for er:

  • Vi har solgt mere end 10.000 pillefyr
  • Kendt i branchen for vores høje kvalitet
  • Prisgaranti - de billigste i Danmark